Menu

Afwerking

Het opwaarderen van beelden door afwerking volgens Kleurgamma's hoge standaard, begint vaak bij een professioneel en persoonlijk afgestemd advies.

 

Opplakken, beschermen, veredelen, opspannen en monteren van beelden is het vakgebied van specialisten. Hier worden foto’s verwerkt tot panelen, banieren en soms complete wanden. Het veredelen van de beelden volgens Kleurgamma’s hoge standaard, begint vaak bij een goed en persoonlijk afgestemd advies. Het optisch en esthetisch effect van een materiaal, bijvoorbeeld de drager en het gebruikte beschermmateriaal speelt een belangrijke rol. Niet alle materialen zijn even geschikt voor elke toepassing. Zo speelt bij grotere beelden ook het gewicht en de duurzaamheid van het gebruikte materiaal een belangrijke rol, deze moet goed worden afgestemd op het specifieke gebruik van de beelden.

Opplakken

Foto’s kunnen op diverse materialen worden opgeplakt en worden voorzien van een beschermende folie en een ophang-profiel aan de achterzijde. Er zijn materialen leverbaar voor uiteenlopende doeleinden, zoal polystyreen, dibond.

Dibond

Dibond is het meest duurzame materiaal om foto’s op te verlijmen. Dibond bestaat uit twee lagen aluminium met daartussen een elastische kunststoflaag. Een eigenschap van dibond is dat het een erg stijf materiaal is dat nauwelijks doorbuigt. Ideaal voor grote foto’s.
Dibond is leverbaar in twee, drie en vier millimeter dik.

Polystyreen

Polystyreen is een harde kunststofplaat met een zeer glad oppervlakte, waardoor het uiterst geschikt is om fopto’s op te plakken. Het wordt vooral gebruikt om een foto mooi strak in te lijsten of voor tijdelijke exposities. Het materiaal is buigzaam dus niet geheel geschikt voor grote foto’s. Polystyreen is er in één, twee en drie millimeter dik.
De maximale breedte voor opplakken in één geheel is 150 centimeter.

Plexificeren

Een bijzonder mooie finish is ‘Diasec’, een gepatenteerde techniek waarbij het beeld wordt ingekapseld tussen een 100% heldere plexiglas plaat en een dragende plaat van dibond.
Het gebruikte procedé minimaliseert de diffusie van het licht, zoals bij montage achter glas zichtbaar is. Afhankelijk van de maat geven wij advies over de dikte.
Geplexificeerde foto’s kunnen worden voorzien van een speciaal voor de opgeplakte foto’s ontwikkeld ophang-systeem. Het systeem bestaat uit een aluminium frame dat aan de achterzijde gecentreerd gemonteerd wordt, het frame kan bestaan uit twee profielen parallel aan elkaar of rondom.

Liquid Gloss

Liquid Gloss is een twee componenten expoy hars die een harde en duurzame afwerking levert aan verschillende soorten materialen.
Kleurgamma biedt u een hoogwaardige fotoprint aan in combinatie met Liquid Gloss en 3mm Dibond en een ophangsysteem aan de achterzijde. Tevens bieden wij een combinatie aan van een opgespannen canvasprint met Liquid Gloss, het mooie hiervan is is dat het beeld aan de zijkanten doorloopt. Naast de hoogglans Liquid Gloss is er ook een matte krasvaste variant.
Liquid Gloss is tevens geschikt voor buiten gebruik.

Chromaluxe

ChromaLuxe is de nieuwste techniek op het gebied van foto en kunstverwerking. Het resultaat is een foto op aluminium, waarbij de diepe zwarting en de verzadigde kleuren elke verwachting overtreft. Het oppervlak is tevens in hoge mate kras- en vocht bestendig. Tezamen met archival inkten van Epson ontstaat er een bijzonder duurzaam work of art.

ChromaLuxe is een foto geprint op aluminium door middel van dye-sublimation. Het product staat voor helderheid en levendigheid van foto’s op gedrukte materialen. De inkt wordt door middel van sublimatie toegediend in de gecoate toplaag van aluminium of MDF. De inkt wordt bij een hoge temperatuur en onder hoge druk overgebracht in de coating.

Resultaat is prachtige foto op dun aluminium  in hoogglans of satijn.

De maximale breedte is 100 x 105cm.

Inlijsten

Een veel gehanteerde afwerking is het inlijsten van een afbeelding.
Hiermee is de foto niet alleen uitstekend beschermd tegen stof, vuil en licht, het is ook nog eens een fraaie manier van presenteren.
Kleurgamma kan naast lijsten die standaard in vaste maten leverbaar zijn ook lijsten exact op maat maken.
Voor voorbeelden kunt u zich wenden tot de verkoop-balie.
Passe-partouts kunnen in diverse kleuren op maat worden geleverd, hierbij geldt de buitenmaat als referentie voor de prijs van de passe-partout.

Opspannen Canvas

Voor het opspannen van een Canvas of Vinylprint bent u bij ons op het juiste adres. Wij spannen de canvas professioneel strak om het spieraam.
Van kleine maten tot zeer grote maten, de grote maten worden op een spieraam met kruis gemonteerd.
De dikte van het spieraam is 2 tot 4.5 centimeter.
De print kan ook om het spieraam worden opgespannen zodat het beeld als het ware doorloopt aan de zijkanten.