Afwerking

Het opplakken, beschermen, veredelen, opspannen en monteren van beelden is het vakgebied van specialisten. Foto’s worden verwerkt tot panelen, banieren en soms zelfs complete wanden. Het veredelen van de beelden begint vaak bij een goed en persoonlijk afgestemd advies. Het optisch en esthetisch effect van een materiaal, zowel de drager als het beschermmateriaal, speelt een belangrijke rol. Niet alle materialen zijn even geschikt voor elke toepassing. Zo speelt bij grotere beelden ook het gewicht en de duurzaamheid van het gebruikte materiaal een belangrijke rol.

Foto’s kunnen op diverse materialen worden opgeplakt en worden voorzien van een beschermende folie en een ophang-profiel aan de achterzijde. Er zijn materialen leverbaar voor uiteenlopende doeleinden, zoals polystyreen of dibond. Lees meer informatie door te klikken op een van onderstaande opties.

Dibond, Polystyreen, Inlijsten, Plexificeren, Liquid Gloss, Chromaluxe, Opspannen Canvas, Portfolio boeken.

Dibond

Dibond is het meest duurzame materiaal om foto’s op te verlijmen. Dibond bestaat uit twee lagen aluminium met daartussen een elastische kunststoflaag. Dibond is een erg stijf materiaal is dat nauwelijks doorbuigt – ideaal voor grote foto’s. Dibond is leverbaar in twee, drie en vier millimeter dik.

Polystyreen

Polystyreen is een harde kunststofplaat met een zeer glad oppervlak, waardoor het uiterst geschikt is om foto’s op te plakken. Het wordt vooral gebruikt om een foto mooi strak in te lijsten of voor tijdelijke exposities. Het materiaal is buigzaam dus niet specifiek geschikt voor grote foto’s. Polystyreen is er in één, twee en drie millimeter dik.

De maximale breedte voor opplakken in één geheel is 150 centimeter.

Inlijsten

Een veel gehanteerde afwerking is het inlijsten van een afbeelding. Hiermee is de foto niet alleen uitstekend beschermd tegen stof, vuil en licht, maar is ook een fraaie manier van presenteren.

Kleurgamma kan naast standaard vaste maten ook lijsten exact op maat maken. Ook passe-partouts kunnen in diverse kleuren op maat worden geleverd, hierbij geldt de buitenmaat als referentie voor de prijs van de passe-partout.

Plexificeren

Een bijzonder mooie finish is ‘Diasec’, een gepatenteerde techniek waarbij het beeld wordt ingekapseld tussen een 100% heldere plexiglas plaat en een dragende plaat van dibond. Het gebruikte procedé minimaliseert de diffusie van het licht, zoals bij montage achter glas zichtbaar is. Afhankelijk van de maat geven wij advies over de dikte.

Geplexificeerde foto’s kunnen worden voorzien van een speciaal voor de opgeplakte foto’s ontwikkeld ophang-systeem. Het systeem bestaat uit een aluminium frame dat aan de achterzijde gecentreerd gemonteerd wordt, het frame kan bestaan uit twee profielen parallel aan elkaar of rondom.

Liquid Gloss

Liquid Gloss is een twee componenten epoxy hars die een harde en duurzame afwerking levert voor verschillende soorten materialen.
Kleurgamma biedt een hoogwaardige fotoprint in combinatie met Liquid Gloss en 3mm Dibond en een ophangsysteem aan de achterzijde. Tevens bieden wij een combinatie aan van een opgespannen canvasprint met Liquid Gloss. Het mooie hiervan is is dat het beeld aan de zijkanten doorloopt. Naast de hoogglans Liquid Gloss is er ook een matte krasvaste variant. Liquid Gloss is tevens geschikt voor buitengebruik.

ChromaLuxe

ChromaLuxe is de nieuwste techniek op het gebied van foto en kunstverwerking. Het resultaat is een foto op aluminium, waarbij de diepe zwarting en de verzadigde kleuren elke verwachting overtreft. Het oppervlak is tevens in hoge mate kras- en vochtbestendig. Tezamen met archival inkten van Epson ontstaat er een bijzonder duurzaam kunstwerk.

Bij ChromaLuxe wordt een foto geprint op aluminium door middel van dye-sublimation. Het product staat voor helderheid en levendigheid van foto’s op gedrukte materialen. De inkt wordt door middel van sublimatie toegediend in de gecoate toplaag van aluminium of MDF. De inkt wordt bij een hoge temperatuur onder hoge druk overgebracht in de coating. Resultaat is prachtige foto op dun aluminium in hoogglans of satijn. De maximale breedte is 100 x 105cm.

Opspannen Canvas

Voor het opspannen van een Canvas of Vinylprint bent u bij ons op het juiste adres. Wij spannen de canvas professioneel strak om verschillende formaten spieraam. De grote maten worden op een spieraam met kruis gemonteerd. De dikte van het raam is 2 tot 4.5 centimeter en de print kan ook om de zijkanten worden opgespannen zodat het beeld als het ware doorloopt.

Portfolio Boeken

Unieke en hoogwaardige portfolioboeken maken doen wij in hechte samenwerking met de klant. Wij kunnen in elk gewenste layout opmaken en houden de kwaliteit en kleur nauwlettend in de gaten. Wij printen de pagina’s op hoogwaardig dubbelzijdig mat of semi-glanzend papier met de beste pigment inkten. Inbinden doen wij in samenwerking met een ervaren boekbinder waardoor er een veelvoud aan mogelijkheden zijn. Maximale maat is A3+ (32.9 x 48.3cm)