Scannen

Kleurgamma beschikt over een zeer hoogwaardige scanstudio. In deze studio worden negatieven, dia’s en opzichtmodellen in de hoogste kwaliteit ingescand. Afhankelijk van het origineel selecteren wij het beste procedé.

01

High-end scans

De Sigma High-end doorzicht scanner is de beste keus voor kleurnegatief en kan in zeer korte tijd complete rollen verwerken. De formaten gaan van kleinbeeld t/m 4×5″. De resolutie is maximaal 4223 dpi (optical).
De scanner is voorzien van Digital ICE software, de software verwijdert tijdens het scannen eventuele stofjes of andere onregelmatigheden zonder dat de scherpte hierdoor beïnvloed wordt. Op deze manier wordt nabewerking tot een minimum beperkt.

02

Opzichtscans

De Scitex Eversmart Supreme Flatbed scanner is de eerste flatbed scanner die een optische resolutie haalt die vergelijkbaar is met een drumscanner.
High-end scans van vlakke opzicht modellen tot maximaal A3 (29.7 x 42 cm).

03

Reproducties

Kleurgamma kan reproducties van schilderijen, foto’s, tekeningen groter dan A3 formaat opnemen met onze reprografische ‘Better Light’ camera en aanleveren in elk gewenst formaat. Dit betekend een high-end digitalisering van vlakke en niet vlakke opzichtmodellen en kunstwerken groter dan 29.7 x 42 cm. Met de camera kunnen ook driedimensionale modellen worden gescand.

04

Zelf scannen

Kleurgamma heeft een Flextight staan waar u zelf u dia’s en negatieven mee kunt scannen. De Flextight werkt met behulp van zg. ‘Virtuele drum’. Doordat de optische leesmodule loodrecht op het te scannen materiaal staat, ontstaat er een hoge scherpte bij elke resolutie.

Formaten kleinbeeld t/m 5×7″ (doorzicht). Resolutie maximaal 8000 dpi (optisch).

Wij raden u aan telefonisch een reservering voor het zelfscannen te maken.

05

Output Dia

U levert een digitaal bestand aan en wij maken binnen anderhalve week een dia. De dia dient een opmaak te hebben van 2,4 x 3,6 cm.

06

Beeldbewerking

Ons gespecialiseerde uitvoerende kunnen u helpen met montages, chops ( channel operations), masks and een groot scala van mogelijkheden om uw beeld te retouchen.