Printen

Beelden worden pas foto’s nadat ze zijn geprint zijn op papier of een ander materiaal. Kleurgamma beschikt over verschillende typen Epson en Canon Inkjet printers voor verschillende soorten Fine-art papier, Cymbolic Science LightJet fotobelichters en een X-large printer voor het grotere binnen- en buitenwerk. Daarnaast verzorgen we ook handvergrotingen tot 50x60cm en matchprints voor het drukklaar maken van beelden.

Fine-art printing op Epson & Canon printers

De term Fine Art bestaat al sinds 1767 en is een vrije vertaling van het franse ’beaux-art‘. De term refereert aan schoonheid en smaak, en daarom is het logisch dat het gebruikt wordt om het high-end inkjet procedé te omschrijven. De techniek wordt gebruikt in hoogwaardige Epson inkjet printers. Dit gekoppeld aan de zeer hoge kwaliteit van speciaal hiervoor ontwikkelde papiersoorten geeft een ultiem resultaat in kleurverzadiging, toonschaal, zwarting en de weergave van pastel tinten.

De fabrikanten hebben hard gewerkt aan het vergroten en garanderen van de levensduur van een print. De houdbaarheid is uiteraard een zeer belangrijke voorwaarde voor kunstenaars, galeries en musea. ’100 jaar kleurvast‘.

De maximale breedte verschilt per materiaal, van 110 tot 160 centimeter breed.

Beschikbare papiersoorten: Epson satijn, glans en mat, Hahnemuhle Photorag, Baryta pearl en Glossy en vele andere soorten.

X-Large

Met de komst van grootformaat printers is het mogelijk geworden te printen in maten die vroeger ondenkbaar waren. Wandpanelen, banieren, billboards, vloeren, tegelwanden, gordijnen en behang kunnen tot stand komen op materialen die niet langer lichtgevoelig zijn en geschikt zijn om buiten te hangen.

Printen op canvas, vinyl, behangpapier, sticker, textiel, transparanten behoren ook tot de mogelijkheden, net als direct op MDF, glas of dibond.

Cymbolic Science Light-Jet

Digitale printers zijn in essentie fotobelichters. Deze machines zijn in staat om met behulp van Laser techniek een digitaal bestand te ‘belichten’ op conventioneel fotopapier. Hiermee komt een digitaal bestand feitelijk net zo analoog over als een handvergroting. Deze fotoprints worden uiteindelijk via het standaard ‘chemische’ RA4 ontwikkelproces verwerkt. Ultra gedetailleerde fotoprints op tal van materialen, opzicht en doorzicht tot een maximum formaat van 127 x 300 centimeter kunnen zo geprint worden.

Materialen: Fotopapier satijn, glans, hoogglans, duraclear en duratrans.

Matchprint

Je beeld perfect laten printen bij een drukkerij voor bijvoorbeeld een boek of tijdschrift verschaft een correcte omzetting van RGB naar CYMK. Wij hebben daar de benodigde technologie voor. Papier, inkt en beeldschermen gaan zich in het zogenaamd Pre-press traject gedragen naar de gestandaardiseerde maatstaven van het uiteindelijke drukwerk. Een geoptimaliseerde Inkjet printer (7 kleuren technologie, gekoppeld aan RIP software) simuleert de drukpers. Voorspelbaar drukwerk komt hiermee in vroeg stadium binnen het bereik van de opdrachtgever en drukker.

Kleurgamma verzorgt drukwerk voorbereiding volgens de ISO-coated norm. De correcte omzetting van RGB naar CYMK en het maken van een ‘match-print’ waar een densitometrische controle strip wordt meegeprint. Dit verschaft de zekerheid dat uw beelden correct bij de drukker terecht komen.

Matchprints worden gemaakt op A5 t/m A3+ formaat.

Analoge handvergroting

Kleurgamma maakt natuurlijk ook nog steeds handvergrotingen. Uw beelden worden voor u ‘op smaak’ gecorrigeerd in overleg met de laborant. Doordrukken en tegenhouden van lichte en donkere partijen worden indien noodzakelijk vakkundig uitgevoerd. Handvergrotingen worden gedrukt op kleur en zwart/wit papier tot maximaal 50×60 centimeter.

Portfolio Boeken

Unieke en hoogwaardige portfolioboeken maken doen wij in hechte samenwerking met de klant. Wij kunnen in elk gewenste layout opmaken en houden de kwaliteit en kleur nauwlettend in de gaten. Wij printen de pagina’s op hoogwaardig dubbelzijdig mat of semi-glanzend papier met de beste pigment inkten. Inbinden doen wij in samenwerking met een ervaren boekbinder waardoor er een veelvoud aan mogelijkheden zijn. Maximale maat is A3+ (32.9 x 48.3cm)

 

Handgeschept Japans papier

Sinds kort hebben wij ook (handgeschept) Awagami in ons assortiment, Dit zijn Japanse Washi papiersoorten van hoge kwaliteit, gemaakt van natuurlijke vezels en verwerkt met puur zuiver water uit de bergen, voor afdrukken van absolute museumkwaliteit.

Losse dikke vellen met handgeschepte randen tot A0 en van de rol tot 110 breed (70 grams). Het papier wordt met zorg en aandacht geproduceerd in Tokushima Japan. Dit gebeurt nog altijd volgens een traditioneel productieproces met eeuwenoude technologie. Awagami papier is te gebruiken met onze Epson en Canon printers.

Om een goed beeld te krijgen van uw ideeën met Awagami papier is het goed om even langs te komen in ons print lab. Zo vertellen wij u het gehele proces en welke stappen we moeten ondernemen voor een perfect eindresultaat.