Printen

Beelden worden eigenlijk pas foto’s nadat ze zijn geprint op papier of een ander materiaal. Kleurgamma beschikt over verschillende typen printers;De Epson Inkjet printers voor de vele verschillende soorten Fine-art papiersoorten. types inkten. De fotobelichters zoals de Cymbolic Science LightJet. De X-large printer voor het grote werk voor binnen en buiten. Handvergrotingen tot 50x60cm. Matchprints voor het drukklaar maken van beelden.

Fine-art printing

De term Fine-art bestaat al sinds 1767 en is een vrije vertaling van het franse ’beaux-art‘. De term refereet aan de schoonheid en smaak, en daarom is het niet vreemd dat ze gebruikt wordt om het high-end inkjet procedé te omschrijven. De Piëzo-techniek wordt toegepast in de hoogwaardige Epson inkjet printers, gekoppeld aan de zeer hoge kwaliteit van speciaal hiervoor ontwikkelde papiersoorten geeft het ultieme resultaat in kleurverzadiging, toonschaal, zwarting en de weergave van pastel tinten.
De fabrikanten hebben hard gewerkt aan het vergroten en garanderen van de levensduur van een print. De houdbaarheid is uiteraard een zeer belangrijke voorwaarde voor kunstenaars, galeries en musea. ’100 jaar kleurvast‘. De maximale breedte verschilt per materiaal, van 110 tot 150 centimeter breed.

Matchprint

Papier, inkt en beeldschermen gaan zich in het zogenaamd Pre-press traject gedragen naar de gestandaardiseerde maatstaven van het uiteindelijke drukwerk. Een geoptimaliseerde Inkjet printer (7 kleuren technologie, gekoppeld aan RIP software) simuleert de drukpers.
Voorspelbaar drukwerk komt hiermee in vroeg stadium binnen het bereik van de opdrachtgever en drukker.
Kleurgamma verzorgt drukwerk voorbereiding volgens de iso-coated norm. De correcte omzetting van RGB naar CYMK en het maken van een ‘match-print’ waar een densitometrische controle strip wordt meegeprint, verschaft de zekerheid dat uw beelden correct bij de drukker terecht komen.
matchprints worden gemaakt op A5 t/m A3+ formaat.

C-printen

Digitale printers zijn in essentie fotobelichters. Deze machines zijn in staat om met behulp van Laser techniek een digitaal bestand te ‘belichten’ op conventioneel fotopapier. Hiermee komt een digitaal bestand feitelijk net zo analoog over als een handvergroting.
Deze fotoprints worden uiteindelijk dan ook via het standaard ‘chemische’ RA4 ontwikkelproces verwerkt.

Cymbolic Science Light-Jet

De Light-jet is dé hoogwaardige fotobelichter. Ultra gedetailleerde fotoprints op tal van materialen, opzicht en doorzicht tot een maximum formaat van 127 x 300 centimeter kunnen geprint worden met deze fameuze machine in de allerhoogste kwaliteit.
Materialen:
Fotopapier Zijdeglans en Glans Highgloss
Metallic
Duratrans
Duraclear

Fuji Frontier

Voor dia’s en negatieven, van kleinbeeld tot en met 4×5″ alsmede digitale bestanden is de Fuji Frontier in de formaten 10×15 tot en met 25×38 een ras productieprinter. Grote oplages maar ook één enkele print in de hoogste kwaliteit.

Analoge handvergroting

Kleurgamma maakt natuurlijk ook nog steeds handvergrotingen.
Uw beelden worden voor u ‘op smaak’ gecorrigeerd in overleg met de laborant. Doordrukken en tegenhouden van lichte en donkere partijen worden indien noodzakelijk vakkundig uitgevoerd. Handvergrotingen worden gedrukt op kleur en zwart/wit papier tot de maat 50×60 centimeter.

X-Large

Met de komst van grootformaat printers is het mogelijk geworden te printen in maten die vroeger ondenkbaar waren, en een enorme impact te maken.
Wandpanelen, banieren, billboards, vloeren tegelwanden, gordijnen en behang kunnen tot stand komen op materialen die niet langer lichtgevoelig hoeven te zijn.
Canvas, vinyl, behangpapier, sticker, textiel, transparanten zijn een greep uit de vele mogelijkheden.